Ion Minoiu

Ion Minoiu

A absolvit Universitatea de Muzica din Bucuresti în 1994. În 1997 a absolvit Masteratul în Muzica veche, cercetare aplicata si vioara baroca la Royal College of Music din Londra. În 1999 a obtinut Diploma de Studii Post-Universitare Avansate în Dirijat de Orchestra la Royal College of Music. A absolvit de asemenea si Institute for Orthodox Christian Studies la Universitatea Cambridge în 2004.

Între 1994 si 1996 Ion Minoiu a fost membru al Orchestrei Baroce a Uniunii Europene. Între 1995 si 2008 a fost membru al ansamblurilor Orchestra of the Age of Enlightenment, Hanover Band si a evoluat de numeroase ori cu ansambluri precum Florilegium, English Baroque Soloists, Amsterdam Baroque Orchestra, London Strings sau Purcell Quartet. A sustinut recitaluri de vioara baroca solo sau ca lider al unui grup propriu de muzica de camera atât în Londra cât si la Sala de concerte a Radiodifuziunii Române din Bucuresti.

Ion Minoiu a dirijat Orchestra de Camera Radio la Bucuresti si diferite orchestre ale Filarmonicilor din România. Între 2001 si 2003 a efectuat numeroase expeditii etnomuzicologice în România, în urma carora a rezultat o considerabila arhiva fotografica, audio si video. A sustinut conferinte la British Museum, Institute for Orthodox Christian Studies – Cambridge, Centrul Cultural Românesc din Londra, Filarmonica din Timisoara (în cadrul Festivalului de Muzica Veche) si a realizat emisiuni radiofonice pt. Radio România Cultural. Între 1999 si 2008 a predat vioara la Holy Trinity School, Sloane Sq. Londra

Între 1995 si 2005 a fost psalt la Biserica Ortodoxa Româna din Londra, iar între 2005 si 2008 la catedralele Sf. Sofia si Sf. Ap. Andrei din Londra. În prezent preda psaltichia la Chiliile românesti Sf. Gheorghe – Colciu si Sf. Ipatie din Sf. Munte Athos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s